L'hort a punt

els alls invisibles
Ja s'acosta el bon temps, de fet aquest hivern no es recordarà per ser un hivern contundent, ha fet fred, fred una setmana seguida, la resta de dies eren bastant suportables. I això el camp ho nota, les primeres herbes comencen a despuntar i l'hort que el tenia llaurat s'ha activat més aviat que anys anteriors. Ara toca fer més eres i començar a plantar. I tornarem a la competència del creixement, a veure qui tiba més fort, la tomaquera o el trebol, el pebroter o la verdolaga, l'auberginiera o les corretjoles,....


El dia 28 de febrer, vaig anar com sempre amb el meu amic Pep, a buscar els trumfos a Cambrils.
Pel que fa a les varietats, compro la kenebeck i la bufet negre i blanca. Les kenebeck les fem servir sovint, per acompanyar el tall, per fer patata bullida, per fer pastís de patata, per fer patates fregides,.... i les Bufet, són la delicatesen de la casa, en ocasions triades, les faig al caliu, embolicades amb paper de plata i les mengem fent-li seccions, que amanim amb sal, pebre i oli (úniques).
Fa dues temporades que faig els trumfos en dues tongades, una per Sant Josep i l'altre per Sant Joan. I de moment, em donen millors resultats les tardanes, no agafen mildiu, i el maleït escarbat (la mare que el va parir!) va de baixa.


De moment, ja tinc fetes les faves, els alls, els pèsols negres de la vall d'ora i les cebes.
Avui, dia 7 de març, els trumfos comencen a grillar, això que les tinc ben tapadetes amb una manta.




El vent d'aquests darrers dies a eixugat bastant la terra, si la cosa no cambia hauré de regar força.






com per art de màgia


els alls ja han sortit


 pèsols negres en primer pla


Les tomaqueres per no perdre la costum les aniré a buscar a la torre castellet, i faré una era de montserrat, una era de cor de bou i una era de penjar del país, llavors faré mig era amb varietats que em cridin l'atenció per investigar.

Les auberginies un troç d'era de llargues i l'altre de gordes.

Els pebrots: del padrón, de la torregassa, de 4 morros, italians i algun bitxo coent.

Enciams de maravilla

Les mongetes, seques si us plau i amb una bona butifarra
la fava comença a fer força

Comentaris

Entrades populars