Els Calçots

Dissabte 5 de març 
 
Doncs si, ja es temporada de calçots i per no perdre tradició, aquest any em començat tard, però ja em fet la primera a casa el Pistolo, juntament amb l'Eva, la Mercé, la Marta, la xènia, el Victu, el Ramón i un servidor.




No som els inventors de les calçotades, però tenim un bon protocol i ens ho pasem de conya. 

Per començar, mentre preparem les coses, sempre acompanyem la feina amb un bon vermout amb sifó .
Per fer el foc, els de baix diuen que s'ha de fer amb sarments, jo crec que ho diuen perque en tenen molts i no saben que fer-ne, nosaltres ho em provat amb diferents tipus de fusta, la més utilitzada la capçada de pi sec. Mentre no desprenguin olors desagradables, totes les fustes primes i seques, que facin bona flamarada ens serveixen.



La salsa, per a mi i suposo que per a molts, és el veritable secret del tema. L'Eva s'ha convertit en una especialista en fer-la, ja podia haver aprés abans, que el preu que la pagàvem era del nivell del petroli!




 
Però, res  a dir. Realment va quedar de cine, ni clara ni espesa, amb els fruits secs a mida i amb aquell gust,....


tinc els ulls tancats, per que em tocava el sol de cara, eh!

Una altre mania que tinc, és el calibre del calçot, per a mi els millors son aquells que fan 2 cm de diàmetre aproximadament. Encara que no faig cap lleig a la ceba.




El Victu, que s'hauría de guanyar la vida fent pa, ens va fer una barra de mig, densa i vestida de llavors de sèsam, bona, bona.

Aquest, és un altre requisit per fer la calçotada, que hi hagi pa (o del moli de l'aiguadora, o del Victu o per l'estil) per poder sucar i sucar la salsa.







I de segon, si encara queda gana: una bona graellada de butifarra de senglar i porc d'elaboració pròpia
Postres, normalment no en faig, però hi havia un pastís de xocolata,.... que havia de provar.

Café i xupito d'orujo.
 i a seguir la roda, que aquest cap de setmana en tenim una altre.

Pau i que duri, ...... i Bon profit!

Comentaris

  1. calçots30/3/11

    Molt bé Edu,boniques fotos i espectacular l'explicació,tan o més com el pà,la salsa i com no les butifarres.........
    Ah per cert i lo millor de les calçotades no es tot el que hi ha, sinó el millor de tot per sobre de tot es la vostra companyia......

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

GRÀCIES
GRACIAS

Entrades populars