Cabirol i caça 2013-2014


A Catalunya, a partir d'avui, dia 7 d'abril i fins a l' 11 d'agost es pot caçar el cabirol mascle amb precinte en les modalitats d'aguait o acostament.


Aquesta és una modalitat poc explotada a les nostres contrades, ja que aquí estem més acostumats a la caça en batuda, però a causa de la gran expansió d'aquest animal podem practicar aquestes altres modalitats, que cada cop es començaran a estilar més.
Amb l'aguait tens més disponibilitat horària, pot ser una caça molt més selectiva, es posen a prova les aptituds dels caçadors, pot ser una caça molt més exigent, requereix una fusió home-natura molt més intensa, és un tu a jo, cada sortida és diferent, es valora molt més la dificultat de les captures que no pas la quantitat, pots observar molta fauna,....
Cada cop tinc més clar que el que la practica repeteix! Alguna cosa tindrà...

Seguint amb la normativa d'enguany, després de la caça primavera-estiu, es podrà tornar a caçar el cabirol, en aquest cas mascle i femella (segons nº de precintes i nº de permisos) de l'1 de setembre al 3 de novembre en qualsevol modalitat (batuda, aguait o acostament).

I per acabar la temporada, del 5 de gener al 23 de febrer de 2014 es podrà caçar el cabirol femella (segons nº de permisos) en qualsevol modalitat (batuda, aguait o acostament).
Encara que sigui una època de fred i faci més mandra fer aguaits, la caça de la femella és igual d'intensa i dificultosa, per tant, està a la meva agenda.



Molta SORT !

PD: recordeu que si deixeu ferit un animal, podeu comptar amb equips acrediatats d'AEPES que s'ofereixen de manera totalment desinteressada, si es pot, a intentar recuperar l'animal amb l'ajuda d'un gos especialitzat.

Comentaris

  1. Anònim7/4/13

    Hola Eduard, soc el Josep Pujol de la Cerdanya
    M'ha agradat molt el teu Bloc, el recomanare als comapys de la feina..Xino, Eric xantamatenc..
    En referencia a la caça del cabirol per acostament, estic d'acord en tot lo que esmentes(de forma molt resumida, però molt clara)ja fa mes de 10 anys que tinc la sort de poder-ho fer i cada cop sembla la primera vegada, ha i no sols el mascle sinò tambe els acostaments de les femelles.

    Salut i força des de la Cerdanya

    ResponElimina
  2. Hola Josep, quina il·lusió la teva visita al Blog!!!
    gent com tu dóna sentit al blog i anima a continuar escrivint.
    A més, m'encanta rebre consells de gent professional, així que ja saps que estàs invitat a intervenir quan vulguis, aquesta és també casa teva.
    Com bé dius la caça de femelles també és tot un repte (i necessari per equilibrar les poblacions) i encara no està prou de moda entre nosaltres.
    Cada vegada valoro més aquests reptes.

    Molts records als Ceretans!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

GRÀCIES
GRACIAS

Entrades populars