Alteracions dels plans de caça


Hi ha un seguit de casos que d’una o altre manera alteren les poblacions d’ungulats i modifiquen les seves poblacions i que poques vegades es tenen en compte a l’hora d’elaborar els plans de caça.

-          Els accidents de trànsit amb animals salvatges, cada cop hi ha més accidents d’aquests tipus, alguns que queden registrats per temes d’assegurances i altres casos que no es declaren i que només la part afectada ho sap.

-          Els animals que queden ferits quan s’està caçant. A Espanya es calculen uns 60.000 a l’any.

-          Els animals que moren a causa de desastres naturals. Aquest temporal passat ha matat fins un 30% d’ungulats al Pirineu Lleidetà.

-          Els animals que moren ofegats en canals d’aigua.

-          Les morts naturals per vellesa i malalties.

-          Les morts de les críes en anys de poc menjar i males condicions meteorològiques.

-          Les morts de les cries per predació. Cada cop hi ha més depredadors i pocs recursos per baixar-ne les poblacions.

-          Les morts provocades per gossos asilvestrats i/o gossos de pastors.

-          La no gestió de l’hàbitat.

-         

 Només tenim comptabilitzat el nombre d’animals morts en acció de caça tot i així l’evolució d’aquestes espècies va en alça, però no estaria de més invertir temps i recursos econòmics per tal d’elaborar censos més reals i que reflexin la autenticitat de les poblacions d’ungulats.

En aquests casos i vist els pocs recursos de que disposa l’Administració el millor seria formar a determinades persones del col·lectiu caçador dsitribuides estrategicament per tot el territori per tal de poder ajudar a elaborar els censos i fer-los més fiables.

L’opció de formar gent del col·lectiu caçador és perquè som coneixedors de les espècies en qüestió, som gent del territori, trepitgem els seus hàbitats i estem organitzats.

Qui millor per fer-ho?

Comentaris

Entrades populars