La Crisi del Pepinu

Doncs aixó, que el Pepinu no té la culpa, i el mal ja està fet!!!
Com gairebé sempre el fet d'estar a Europa ens porta més inconvenients que avantatges. Amb lo bé que s'anava amb la pesseta, les pel·lícules del Paco Martínez Soria i el pa amb vi i sucre... per favor! Hi havia una època on el més exòtic era una Mirinda! Jo ni la recordo ja... El que està clar és que, per bé o per mal, en l'època en la que fem més lleis per habitant, on el que es pretén transmetre des dels governs és la sensació de control, que no la garantia, i on sembla que una intoxicació massiva amb els controls sanitaris que hi ha és pràcticament impossible........... MENTIDA!!!! Aquí ho tenim, ara ens maten els pepinus!! I com sempre, també, tant els europeus com els españolitos, gestió nefasta!! La qüestió era clara: teníem gent que moria per una estranya variant d'E.coli, i calia buscar un culpable... i des del poder que otorga ser el mandamás, s'aventuren a dir que el culpable és el pepinu espanyol!! Toma ya!! Y Olé!! Proves?? CAP!! Però vist que l'han cagada i la culpa resulta ser d'una tal Soja, els productors de pepinu estan ben cardats i, ara, a reclamar. És clar, Europa, o sigui, NOSALTRES, els pagarem els danys causats. Té sentit alguna cosa d'aquestes?? A quin món vivim?? Una mica de prudència aniria bé a la nostra classe política (a part d'altres coses, clar...). Jo no entenc de bactèries, però el que està clar és que per generar confiança amb afirmacions categòriques, s'acaba produint el contrari. Jo no em crec, ni que sigui culpa del Pepinu, ni de la Soja ni de les carns...segur que l'Alf ha fet un criadero de bactèries radioactives amb orígen nipó i les ha escampat a ca la Merkel! No et fot! Com que som europeus i tenim lliure circulació de mercaderies... NO PROBLEMA! i a més cada autonomia té uns parametres diferents per produïr, on queda el control?
Si produïm per abastir la nostra població, podrem produïr qualitat i no quantitat, i la qualitat té un preu. Ara bé, amb aquesta globalització i la obertura de fronteres per tot i per tothom, ha fet que allò que teniem bo s'hagi tornat mediocre, i que qualsevol pugui entrar qualsevol merda al nostre mercat amb el perill que això comporta.Hi haurà més crisis com la del pepinu, i això no calia que ho hagués de dir Nostradamus.
Aviat no controlarem ni l'aigua que bebem, i no serà per la quantitat de rius, rierols, rieres, embassaments i afluents que tenim dins el nostre territori.
Jo aposto per produïr el més ecològic possible, i fer un mercat de proximitat, tot amb la major qualitat, i fer-ne pagar el preu just que es mereix. D'aquesta manera es conserven les varietats autòctones, es manté la biodiversitat, es preserva la cultura i la tradició d'elaborar els productes alimentaris i, per descomptat, acabem menjant SA, perquè al cap i a la fi, som el que menjem.
I a tot això ara em pregunto.... els americans mengen donuts, no?

Comentaris

Entrades populars