La caça urbana

Fa temps que els senglars troben pensió complerta a molt baix cost,  a les perifèries urbanes, en parcs naturals i en urbanitzacions boscoses. Clars exemples són, Barcelona, Collserola i Tibidabo, entre altres.
El cas, és que gràcies al proteccionisme otorgat per l'administració, pressionada per grups de pseudo-ecologistes, s'han anat acumulant tal quantitat de porcs, que aprofitant aquest proteccionisme i la variada carta gastronòmica que troben arreu per on passen han provocat una superpoblació de senglars que causa  o pot causar a curt termini un problema de seguretat vial i ciutadana i un problema sanitari.
Les altes densitats d'animals, provoquen malalties i èpidemies, que poden trencar parts importants de la cadena tròfica. És aquí on s'ha d'actuar i, la millor manera que hi ha per controlar les poblacions d'animals, és la caça.
Doncs ara resulta que, a més, sorgeix un altre problema: està prohibit l'ús d'armes de foc al parc natural de Collserola, prop de nuclis habitats. I es va proposar caçar amb arc. Jo no valoro si és millor o pitjor la manera de caçar, personalment les combinaria, el que tinc clar, com un amic meu diu, és que la caça és la millor alternativa que hi ha, és la més eficaç, molt millor, natural i barata, si ho comparem amb alguna barbaritat que he sentit que es deia: que s'haurien de capturar i esterilitzar .
I un altre cop un grapat de pseudo-ecologistes han aconseguit tirar enrere la caça amb arc i deixen el problema sense resoldre.


Personalment, crec que la millor manera de regular l'excés de població, en aquest cas determinat, és la batuda de caça combinada amb aguaits de caçadors amb arc. Ha d'haver-hi una bona informació ciutadana, s'ha de tancar i prohibir l'accés a la zona de batuda durant aquesta (per temes de seguretat), i ho ha de fer un grup de caçadors ben organitzats. Fent-ne tantes com faci falta, fins arribar a les densitats desitjades. Ni més, ni menys.
foto cedida per l'amic Àngel


El que em costa més d'entendre, és la mentalitat anticaça que es cou en alguns sectors de la societat. Encara no tenen clar que el caçador, és un gestor.
A la resta d'Europa, la figura del caçador està molt ben valorada, hi ha un reconeixement a la seva feina que aquí brilla per la seva absència, per culpa d'aquests pseudo-ecologistes que entorpeixen el nostre avanç.

En fi, s'ha de continuar picant pedra i que el temps ens doni la raó.

Comentaris

  1. Ja tens raó en el teu escrit, Edu... El que dius me recorda els casos de gent de ciutat que compra masia o casa o chalet al poble X, i aconsegueix als tribunals que les campanes deixin de sonar perque "molesta el so", o que un agropecuari hagui de tancar la seva explotació perque "molesta la fortor"... Collons, urbanita, que no ets a casa teva!! I a sobre, si nomès vens al poble un 10% de l'any... Argh!

    ResponElimina
  2. Anònim24/12/12

    Quantes mentides i ximpleries juntes! Però la mentida més grossa és que a Europa la "figura" del caçador estigui ben considerada.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

GRÀCIES
GRACIAS

Entrades populars