Pensaments al programa Ara i Aquí de rtve





Una nova experiència a la motxilla. Vaig acceptar la proposta d’anar a participar en un debat a rtve sobre el veganisme en concepte de caçador (Director de Cinegeticat) i vaig pensar que podria ser una oportunitat per divulgar un xic la veritat de la meva afició, la caça. Però no va poder ser... els temps televisius son els que son i, si no hi ha circ mediàtic, les teves aportacions no importen massa. Així que aprofito aquest fil per expressar, de manera resumida, el que no vaig poder dir allà.

Per mi el veganisme és una opció personal, totalment respectable sempre i quan el respecte sigui recíproc i no es vulgui imposar ni prohibir res.
També crec que el veganisme no lluita per la sostenibilitat ni per millorar el canvi climàtic en si mateix. Penso que si mig món es tornes vegà el planeta quedaria fet un nyap (encara més), per aquestes senzilles raons: s’hauria d’utilitzar més química per aconseguir més aliment (horta i conreu) i caldria ampliar la superfície cultivable perdent-se moltíssimes espècies animals i vegetals.

Tanmateix estic d’acord amb què s’ha de menjar menys carn i de més qualitat, potenciant així el producte local, ecològic i coneixent de primera mà la traçabilitat dels aliments i el bon fer del productor. Això, però, també ho aplicaria al món vegetal, és clar!

I finalment, com sempre faig, insisteixo en la promoció del consum de la carn de caça com a exemple de carn de qualitat, de proximitat, neta de productes químics i medicaments que,  al mateix temps, implica aprofitar un recurs natural que els caçadors gestionem per tal de contribuir a equilibrar l’ecosistema ♻️.

Comentaris

Entrades populars