Èpoques de cries


A primers de maig les femelles de cabirol donen a llum a les seves cries, normalment pareix dos cabirolets, tot i que pot fer-ne un o tres.

La mortalitat entre el pre i el post naixement dels cabirols és molt elevada, la climatologia i els depredadors son els principals perills, a banda de accidents amb maquinaria agrícola, emportar-se cries...

Aquestes cries estan quasi tot el dia quietes i amagades entre la vegetació entre un i dos mesos, però la seva mare està aprop a l'expectativa.

Per tant si trobeu una cria d'aquestes NO LA TOQUEU, no està abandonada, deixeu-la tal i com l'heu trobat ja que la seva mare està aprop i la protegirà. Si us l'emporteu MORIRÀ.




Els cabirolets estaran amb la seva mare fins a la primavera següent tot i que la lactància dura normalment 6 mesos.


Els cabirolets en captivitat son molt difícils de tirar endavant i els que sobreviuen no son aptes per a futures reintroduccions perquè han tingut massa contacte amb els humans, a part els mascles es tornen realment violents i molt perillosos en època de zel.



Divulgueu aquesta informació a centres excursionistes, col·lectius caçadors, agricultors, ramaders, guardes i a tothom que volti pel camp i el bosc.




Comentaris

Entrades populars