PICANT PEDRA

A mitjans del mes passat m'arriba la següent notícia referent al col·lectiu caçador:
http://www.naciodigital.cat/noticia/50138/cacen/porc/senglar/107/kg/pes/terrassa
(cliqueu l'enllaç)

Ja fa temps que anem reclamant un tracte millor i just dins el món de la comunicació, ja que fa molt de temps que les úniques notícies que surten a la televisió o que es publiquen en premsa escrita o digital són males notícies i actituds que només embruten el col·lectiu de caçadors, i de ben segur que hi ha moltes notícies positives i necessàries dins el nostre sector que normalment no fan olor a pólvora ni a sang i no surten publicades enlloc.

En aquest cas vaig pensar que els mitjans de comunicació començaven a prendre consciència i estaven decidits a parlar i explicar positivament les tasques dels caçadors, fins aquí molt bé. Però al poc temps de la publicació  els Eco-Talibans van començar la guerra fent comentaris sobre la notícia. Sembla que estiguessin esperant la notícia per llençar-se com mosques saballoneres a la merda.
A més, em va doldre molt l'abundant mala educació i manca de respecte vers el nostre col·lectiu i el col·lectiu pagès.
De totes maneres, des d'aquí vull agrair als mitjans de comunicació que fan l'esforç d'explicar la nostra activitat i els animo a continuar picant pedra davant aquests grups minoritaris d'insurrectes, al mateix temps que ofereixo la meva humil col·laboració per tal d'explicar millor en què consisteix la caça, quina repercussió té sobre el medi, quina funció té la figura del caçador actualment, quina aportació ecològica, econòmica i social fa el caçador a la societat, i qualsevol cosa relacionada amb la caça.

Vull publicar la contesta de l'amic Sergi per tal de què, després de reflexionar-hi, alguna vegada ens puguem arribar a entendre:

"Ens entendrem!
Quina llàstima que no ens poguem entendre. Sóc caçador i em fa pena que que la gestió del medi natual sigui cara o creu. O ets caçador i per tant per un col·lectiu de la societat un assasí sense escrúpuls o ets un pixapins que troba que tot el que trepitja és seu i és "molt maco". Hauríem de tenir una mica més de curiositat pel col·lectiu al que no pertanyem ja que si mirem d'analitzar-nos fora d'estereotips descobrirem que no tot és blanc o negre. Tots som usuaris del medi natural sense oblidar que alguns de nosaltres són a més propietaris i viuen del que produeix la terra. A aquestes persones tant els hi fa mal la proliferació incontrolada d'espècies salvatges com els que gaudeixen de la muntanya circulant amb quads i motos de muntanya a tota velocitat destrossant camins que ells han d'arreglar per poder accedir als seus camps. Repeteixo tots som usuaris del medi i això vol dir co-responsables del seu bon ús i equilibri.
De caçadors, com a tots els col·lectius, hi ha de molts tipus. Estic d'acord amb els que opinen que aquestes fotos de les captures poca bona imatge ens donen... Si ens fixem als envasos de carn que venen als supermercats sempre surt una vaca molt feliç en un camp verd, o un anec preciòs al pot del foie. Menjeu carn? I foie? I...? Reflexionem!
Entenc la caça, i com jo hi han molts altres caçadors,com una gestió responsable i sostenible de la capacitat de producció del medi natural. Això implica que matem animals? Sí, i de fet ho tinc molt present quan caço una peça. Tot i que a molts us sembli conya, respecto aquell animal i al meu fill que té 5 mesos li ensenyaré a respectar-lo i estimar-lo, ell decidirà si vol iniciar-se al mon de la caça. No caço res que desprès no em menji. Per tant no mato per matar. És totalment cert que avui no necessitem caçar per menjar però estic convençut que l'animal que jo caço ha tingut una vida molt més feliç que la vedella de la foto de l'envàs del supermercat. Menjeu carn? Sabeu quin èxit tenen les jornades gastronòmiques de caça i bolets que es fan arreu del nostre territori?
Per altra banda molts caçadors col·laborem per millorar l'hàbitat i les poblacions d'animals salvatges. Tinc amics que juntament amb Medi Natural ajuden desinteressadament a elaborar censos, a fer alliberaments per millorar genètica i per què no a elimnar espècies invassores com pot ser el visó americà, que és un animal preciòs, però que s'està carregant l'equilibri dels nostres rius.
Al col·lectiu caçador ens queda molta feina a fer i sens dubte hem de denunciar pràctiques que surtin fora d'un aprofitament cinegètic sostenible. Hem de mirar d'entendre i respectar a la resta d'usuaris del medi tot explicant-los què fem i per què ho fem. Hem d'apropar la pràctica cinegètica a la gent de manera que la gestió que fem durant 365 dies a l'any sigui percebuda per la societat i evitar que l'única cosa que la societat vegi de nosaltres sigui la foto de l'animal de 107kg mort.
A tots els que heu escrit en contra de la caça us animo a que la pròxima vegada que us trobeu un caçador a la muntanya li demaneu que us expliqui què fa i per què ho fa, descobrireu que és una persona normal amb un punt de vista diferent al vostre però igual que el vostre respectable.

Sergi Sánchez "



Espero que poc a poc i, gràcies a la difusió dels mitjans de comunicació (almenys els públics, que els paguem entre tots), es vagi normalitzant la imatge del caçador i la resta de la societat pugui veure quin és el paper que juga dins el nostre món i que els caçadors puguem dir, amb el cap ben alt, que som caçadors, sense haver-nos de justificar ni demanar perdó per ser-ho.

Juntament amb el col·lectiu pagès som una eina necessària per conservar el nostre patrimoni, per tant RESPECTE si us plau ! 

Prou Raholes!, que son oportunistes i pixen fora de lloc.

Comentaris

Entrades populars