Bolets de tardor i els seus laberints


Doncs ja hem començat la temporada micològica i tot i que arriba amb una mica de retard és bona. Però segurament serà curta, per això s'ha d'aprofitar al màxim tot respectant els altres usuaris.




Degut a aquest factor malaltís de febre boletaire causada en molts casos pel nefast programa de TV3 "caçadors de bolets", amb nom totalment desafortunat, ja que els bolets no es cacen, els bolets es van a buscar. Aquests dies, els caçadors hem hagut de conviure (per dir-ho d'alguna manera) amb uns rius de persones (per dir-ho també d'alguna manera) que feien gairebé impracticable la caça. Teníem els accessos senyalitzats, anàvem ben uniformats, advertíem als altres usuaris del medi de que s'estava fent una batuda de senglars,.... però la gent no parava de transitar i transitar arreu, i el més fort de tot és la indumentària i les formes de la majoria: roba fosca, roba de camuflatge, caminant en silenci, traient les plaques d'advertència de batuda, deixant el cotxe a qualsevol lloc, tapant els camins, amagant-se entre les boixeres, i alguns que es creien que el bosc era seu..... en fi un CAOS.
Sense explicar el munt de merda que es troba al dia següent aprop dels aparcaments improvitzats de cotxes.

 Durant el matí em vaig dedicar a aconsellar als caminants aspirants a boletaires de que per accedir al bosc era molt millor fer-ho amb roba vistosa, de colors i transitar amb total normalitat sense amagar-se de ningú.

A més, es millor evitar entrar dins una cacera i en el cas de fer-ho, actuar amb normalitat i seguir els consells dels caçadors. Ah, i amb els gossos lligats que espanten els ramats i poden prendre mal en cas de trobar un senglar ferit!

 Els caçadors identifiquem millor la gent si van amb coloraines i en cas de rescat (cosa bastant comuna aquests dies) és més fàcil localitzar la gent si va amb roba de colors. Tot son avantatges.




I parlant de bolets, també vam tenir temps per anar-ne a buscar uns quants i així poder omplir el rebost.

Per acabar vull apuntar una reflexió personal fruit de l'experiència bosquerol:
Exerceixen més pressió i estrés a la fauna les massificacions descontrolades de gent que va al bosc que no pas les batudes organitzades i necessàries de caçadors. 




Comentaris

Entrades populars