Nova temporada



Un cop més comencem les batudes de senglar, aquest cop però, tinc la impressió que la secada excepcional que estan patint els nostres boscos hauran passat factura a la densitat d'animals.
L'aigua és fonamental per a qualsevol ésser viu i aquest any està essent extremadament sec, per tant, crec que moltes cries no arribaran a sobreviure i les mares més adultes no tindran una paridera extensa, segurament afillaran la mínima expressió de descendència.
Amb tot, per sort, encara hi ha algunes reserves d'aigua al nostre vedat, i segurament tindrem una bona representació de senglars per aquells entorns, però a la resta d'espais del vedat dubto que hi hagi gaire població a no ser que comenci a ploure i torni al bosc el seu aspecte normal.

Però els que fa anys que estem dins d'aquest meravellós món de la caça sabem que no hi ha normes escrites i que les coses no són ni blanc ni negre, ni dos més dos sempre fan quatre. El món de la caça està ple d'excepcions i d'excepcionalitats.

Parlant d'excepcionalitats, cal recordar la resolució d'urgència que ens han aplicat al colectiu per tal d'evitar incendis. Es tractava de regular la caça (una regulació més, com tantes que ens regeixen!) segons el Pla Alfa, és a dir, amb pla Alfa 3 (més elevat de tots) quedava prohibit sortir a caçar, l'accés motoritzat al medi natural, fumar al bosc i les activitats pirotècniques. Agradi o no, crec que molt a discutir i  polir, és el que ens ha tocat fer aquest estiu tant sec i excepcional que estem passant.






Una altre de les novetats d'enguany és la de senyalitzar les batudes per advertir a la resta d'usuaris del medi natural que s'està fent una cacera en aquell espai. Crec que és una bona iniciativa, de fet, la nostra colla ja l'havia començat a posar en funcionament fa alguna temporada en aquelles caceres de més "trànsit" d'altra gent. Crec que és molt important que la resta d'usuaris siguin respectuosos amb aquestes senyals i, en cas de voler entrar dins la zona de batuda, ho facin amb molt de respecte, intentant no alterar l'entorn i, sobretot, que ho facin amb roba de colors vistosos tal i com ho fem la resta del col.lectiu caçador. També és essencial que, en cas de trobar algun caçador, segueixin les seves indicacions, ja que d'aquesta manera es podrà advertir a la resta de caçadors mitjançant el walki que hi ha gent que va d'aquell lloc a l'altre lloc.





Es tracta de respecte i ser respectats, la caça és molt necessària i els caçadors no som "ogres", som persones normals que tenim una funció ecològica molt important i que tenim unes normes molt ben marcades.
Bona Caça !

Comentaris

Entrades populars