Resum temporada Senglanera 2011-2012

Tot i que tenim tot el mes de març per continuar caçant el porc senglar, segons l'ordre de vedes actual, la societat de caçadors de Navès va decidir tancar la temporada el passat diumenge 26 de febrer.



El principal motiu és que s'ha arribat a un equilibri adequat dins l'àrea privada de caça, és a dir, que es creu que hi ha un nombre de porcs ajustat a la càrrega que pot suportar el terreny. Així doncs, si no hi ha danys abundants i significatius, no es farà cap més batuda fins la propera temporada. Però, el món animal és imprevisible i tot pot ser que degut a qualsevol altre factor, comencin a aparèixer porcs per l'àrea i decideixin anar per feina. Aleshores, haurem de tornar a les andades, però fent batudes controlades per danys, bàsicament.

Un altre motiu que s'ha tingut en compte per aturar les batudes, és la forta secada que està patint la nostre terra, que augmenta el risc de provocar un incendi. A més, els gossos acaben la jornada desmaiats, i has de donar-los aigua constantment.
I per últim, parar ara de caçar permet evitar matar truges prenyades, tot i que durant tot l'any en pots trobar, però ara gairebé ho estan totes.


Pel que fa al nombre de porcs abatuts per la colla, aquest any ens hem tornat a superar, arribant a l'espectacular xifra de 160 (per cert, el 160 el vaig matar jo, a última hora!!!).

I al referent a mi, he aconseguit abatre'n 7, sumant a la meva llista particular el nº 72 !!!
Com sempre, amb jornades de tot tipus, però dominades per dies de plenitud i desconnexió.



Comentaris

Entrades populars