Temps enrarit, calçots avançats! CALOR D'HIVERN

No cal tornar a repetir que aquest any continua la tònica de l'any passat meteorològicament parlant (no vull entrar en altres aspectes, ara no toca). I és que la sequera i la calor sorprèn amb ganes i fa patir de valent els nostres boscos i els seus habitants. Trobo processionària fent processons, com si es tractés de la primavera. La majoria de porcs que trobem no paren  a les solanes ni de casualitat, cosa que normalment en aquest temps hi solien ser. Els calçots ja fa dies que s'han descalçat com si del sud es tractés. I de rebot, doncs hem avançat també la calçotada tradicional amb els amics Victu, Eva i Xènia.

El Victu a la feina

El Pa de casa, boníssim!
La neu brilla per la seva absència, mires als voltants i veus les muntanyes pelades, grises. Inclús al País dels Pirineus, pots passejar tranquilament amb mànigues de camisa i una mica de protecció solar. No hi ha ni neu ni esquiadors, ni turistes ni compradors. Quin canvi de País.
Els embassaments que em rodegen comencen a estar més baixos de l'habitual, i si la cosa no canvia,...

Avui mateix he estat caçant al mateix lloc que l'any passat on estava a -14º, i avui estavem a 10º, quina diferència, quina calor..... calor d'hivern!
Aquest dimarts era St. Antoni, i la setmana que avui tanquem és l'anomenada "setmana dels barbuts", considerada la setmana més freda de l'any. "Pues como que no".

I la conclusió que trec de tot això, és que la natura té cicles i dins d'aquest cicles hi ha petites excepcions. I ara ens trobem en un cicle càlid que arrosseguem de fa uns 5 anys, a veure si torna aviat el Fred d'hivern!



I ara que vinguin els, ejem, entesos en la matèria com per exemple M B, A R, T M, E G, entre altres  i ens facin combregar amb rodes de molí. Amb els canvis climàtics, la mala gestió cinegètica, les sortides abusives i descontrolades al bosc, ... A mi també m'agradaria fer un reportatge de natura, segurament seria més objectiu i humil, ja que costa molt trobar la veritat absoluta de les coses i, segurament, depèn del prisma amb què es mirin, ho podem explicar d'una o altra manera.

Comentaris

Entrades populars