La carn de caça


Cada cop que visito un restaurant miro la carta a veure si ofereixen carn de caça. La veritat és que pocs en trobo, tot i que cada cop es cacen més animals.
Però els pocs que he provat han complert les meves expectatives i m'han sorprès positivament, tant per la bona elaboració com per la presentació dels plats, tant de caça menor com de major.






La carn de caça ben cuinada és realment exquisita, ara bé, no tothom la sap cuinar. La majoria de plats no es fan en un tancar i obrir d'ulls, requereixen el seu temps i saber fer.
A la colla cada any durant el dinar de final de temporada, els caçadors, familiars i amics que tenen més traça a la cuina ofereixen petites mostres gastronòmiques a l'estil  "delicatessen" de plats elaborats amb caça a tots els assistents al dinar. La veritat és que hi ha grans cuiners casolans no reconeguts fora de casa seva. Des d'aquí els vull agraïr la tasca que fan i els felicito pel bons cuiners que són!



Els caçadors en general ens repartim la carn de caça, però és ben cert que moltes vegades tenim un excedent important. Vist això, un dels temes que fa temps que em ronda pel cap, és el fet de legalitzar el comerç de la carn de caça, desconec si hi ha quelcom per l'estil.

Crec que seria molt bo disposar d'un escorxador de caça i que aquest tingués una flota de vehicles frigorífics amb un itinerari marcat, que passessin per les seus de les diferents colles i carreguessin els animals abatuts.
D'aquesta manera, es podria donar sortida a un munt de carn i a aprofitar-la, de manera legal. A més, les colles obtindrien uns beneficis que ajudarien a pagar les despeses de gestió de la caça. A la resta de l'estat ja hi ha solucions d'aquest tipus que funcionen perfectament. Aquí, si hi són, no em consta.



Amb aquest mètode, es podrien recollir perdius, becades, ànecs, conills, llebres, senglars, cabirols, isards, cérvols, daines, .... I aprofitar així les seves carns, donant la oportunitat als mestres cuiners que tenim al nostre país, casolans o de restaurant, a què ens poguesin elaborar aquests plats tan exquisits que ens ofereix la natura.




Comentaris

Entrades populars