La verema


Aquest any, hem hagut de fer la verema el dia 17 de setembre a causa de la sequera que patia la vinya. En condicions normals hagués pogut esperar a primers, mitjans d'octubre, però els ceps al ser tan joves no podíen aguantar el raïm.

El fet d'haver veremat aviat, ho notarem en la graduació alcohòlica, que estimo que aquest any rondarà els 12º. En canvi l'any passat, al haver veremat més tard, inclús lleugerament passats, vaig aconseguir un vi de 15º, que a dia d'avui encara està reposant en una bota de roure francès i que amb les cates que he anat fent, he observat que serà un vi que no deixarà indiferent.

Doncs aquesta vegada, a part de l'ajuda familiar (com sempre!) he tingut la sort de comptar amb el Jordi i la Montse (amics i vineters).



La Jornada va començar a les 9 del matí, i a les 10'30h ja ho teníem tot collit. Després bon esmorzar i cata del vi de l'any passat. I a tornar a la feina.

Un cop el raïm collit, el vam començar a despal.liar amb l'ajut de la nova màquina que hem incorporat a l'equip. La màquina ens ha simplificat molt la feina i en un moment hem tret tot el most.
Una part de les pellofes les he premsat per poder aprofitar més el suc.

Després em portat el most a la cuba juntament amb les pellofes i altres, perquè comenci la primera fermentació i hem començat a netejar el material utilitzat.


Ara a esperar una setmana, i li trauré les pellofes, fent-li un primer filtrat, i el deixaré que continui l'ebullició. Un cop acabi, el tornaré a filtrar i el posaré al dipòsit sempre ple perquè comenci a fer la segona fermentació. I un cop acabada, tornar a filtrar i portar-ho a la bota de roure a reposar!
I l'any vinent si tot va bé PROVAR! i a tornar-hi!

Comentaris

Entrades populars