SOLUCIONS!!!

Gestió i organització al bosc

 És evident que cada cop hi ha més gent que va al bosc, ja sigui a passar el dia, d’excursió, a practicar alguna activitat, a descansar, a relaxar-se, observar,… i això ha provocat un seguit de circumstàncies de descontrol, com per exemple:

- circular sense regulació per prats, corriols i altres,
- aparcar a qualsevol lloc impedint el pas d’altres usuaris o veïns,
- embrutar les zones d’acampada,
- espantar i estressar la fauna,
- deixar bailets del bestiar oberts,
- pertorbar el silenci del bosc,
- remoure el sotabosc sense control,
- trinxar i compactar camins,
- alterar una batuda del senglar
- no respectar les propietats privades
- …
Un cop analitzats els guanys i pèrdues d’aquesta invasió al bosc, la balança es decanta de manera evident cap a la banda negativa. Per tant, crec que ha arribat el moment que algú hi posi solució.

Escriuré una idea que fa temps em ronda pel cap, partint de la base del fet que qualsevol activitat que es faci al medi natural, hauria d’estar regulada.

En el cas dels bolets, cada boletaire hauria de tenir una llicència de recollida emesa per la Generalitat, un carnet de soci de les zones on va a buscar bolets i una assegurança de responsabilitat civil a tercers.
La llicència l’hauria d’emetre la Generalitat.  Pels carnets de socis, les societats de caçadors es podrien encarregar de fer socis dels seus vedats als boletaires que complissin els requisits de la societat, aportant una quota de soci de temporada que serviria per arranjar camins i es reinvertiria al territori.


I per assolir l’èxit de gestió, la societat de caçadors delimitaria ja bé amb cartells o bé amb un comunicat penjat a la cartellera de la societat cada dia la zona de batuda per tal que els socis boletaires no hi interferissin i així tots poder gaudir al medi.






Comentaris

Entrades populars