Arrenca la temporada 11-12

Ja ha començat la nova temporada de caça 2011-2012 i, la veritat, sembla que estiguem a la mitja veda, ja que contem amb una temperatura mitja de 30º, quina calor!

Aquest estiu ha estat diferent dels darrers, jo no en recordo cap d'igual a aquest. A primers de juny varem tenir algun que altre ruixadet i feia que el començament de l'estiu fos de l'estil de la primavera. Ja cap a finals de juny,  vam tenir un parell de setmanetes calentes, però de seguida va tornar la fresca. Per mi millor, els que em coneixeu sabeu que sóc home d'hivern, i la calor miro de deixar-la pels playeros. Si haguéssin d'estar cada dia exposats al sol i a les altes temperatures, segurament no desitjarien tant que fes calor. Els que treballem al carrer no portem l'aire condicionat penjat a l'esquena!
I durant tot el juliol tres quarts del mateix, bon temps i poca calor. Aixó ha provocat que els nostres amics del món vegetal (que tenen menys memòria històrica que jo) es penséssin que encara estaven a la primavera o que s'havien traslladat als humits i meravellosos boscos d'Asturies, del Tirol i similars. I llavors va arribar l'agost, el mes que coneixem com el fluix de l'estiu, ja que deixa fer unes vacances assolellades i les temperatures es poden suportar, ja que hi ha força contrast entre la nit i el dia. A més, a partir de la segona quinzena, algunes tardes solen anar acompanyades d'algun que altre ruixat, que és el que ens ofereix els primers bolets que tant ens agrada anar a buscar, per dir que ja n'hem trobat. D'aquesta manera la calor del dia es contraresta amb la pluja i s'està més bé.

Doncs bé, aixó és la teoria, ja que aquest any la cosa ha estat totalment diferent i podríem dir que ha començat l'estiu al mes d'agost i, de moment, s'està allargant fins ara. I tant és així, que els arbres s'han descol.locat totalment, han passat d'estar a la glòria a quedar aplastats per una  calor que no esperaven i això els ha fet purgar un munt de fulla que és digna de tardor! Quin temps!!!

D'altra banda, els animals han buscat refugi prop de l'aigua i, aquests primers dies de caça, hem trobat muntanyes de porcs a la vora de rius i rieres,....Normalment els primers dies de caça, serveixen més per posar en forma als gossos i retrobar-nos amb els companys que no pas per caçar, però aquest any ha estat diferent..., a més, a part de tot això s'ha d'afegir que s'ha caçat, i molt! A veure si ara al començar a sembrar es nota!

Comentaris

Entrades populars