Els fruits de l'hort

Ara ja toca recollir els premis de tot allò que hem anat plantant a l'hort, com els tomàquets, els pebrots, les aubergínies, pèsols, mongetes, enciams, pastanagues, carbassons... tot fruit de la paciència i treball de fa uns quants mesos. Ningú regala res, incloent la terra; has de treballar si hi vols obtenir un rendiment. Ni les patates no neixen al sac del supermercat ni les pastanàgues surten de les safates de porexpan!!!
Però el millor de tot, és el gust, el sabor i l'aroma que desprèn qualsevol producte que surt de l'hort. No té res, però RES a veure amb el que trobem als grans comerços. I també la recompensa a una feina ben feta.
Ara ja tinc preparades les cistelles de productes de la terra i de temporada pels amics i familiars, i cada setmana estan preparades per ser repartides.







Sort hi ha de les zones rurals que conservem espècies, llavors i hortalisses autòctones i podem alternar el menjar de sempre amb el plàstic que ens ofereix la societat, que sí, que són productes molt macos i brillants, però que no deixen de ser plàstic amb la forma de l'hortalissa triada, i ens ho mengem!
Un dels plats estrella que ens permeten els fruits de l'hort, és tomàquet rosa del Cardener o el de Montserrat, obert per la meitat, i a dins li afegim un all picat, una mica de tonyina oli d'oliva verge extra i sal. Espectacularrrr!!!
Un altre plat molt bo, és l'albergínia farcida: obrim l'albergínia pel mig (de llarg), treiem la carn i en fem dauets, i juntament amb carn picada de porc i de vedella o pasem per la paella amb un sofregit de ceba i tomàquet fins que quedi cuit, moment en què podem lligar-ho amb un rovell d'ou i una mica de pa ratllat. Després ho incorporem tot dins l'albergínia i li tirem una capa de formatge (el que més us agradi) i ho gratinem  al forn.
Els trunfos: els més petits els guardo per l'hivern i fer-los escalivats dins la llar de foc: embolicats amb paper de plata els poso en un racó tapat per cendres de roure i alzina fins que queden fets, després els amaneixo amb oli sal i pebre.
I moltes altres receptes d'estar per casa que fan que el que mengem no ens deixi indiferents, i convertim així el que és una necessitat fisiològica com és el menjar, en un veritable plaer.

Model cistella medium
Model cistella bàsic

Comentaris

  1. Anònim9/8/11

    pots fixar una foto de la cistella?
    gràcies

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

GRÀCIES
GRACIAS

Entrades populars