El protocol de la discòrdia

Rebuig i malestar dels caçadors després de veure el polèmic vídeo referent al nou protocol que utilitzarà el Cos d’Agents Rurals per realitzar les inspeccions de caça. Un protocol que no ajuda a normalitzar la imatge del col•lectiu caçador.

Fa uns dies arribava a redacció de Cinegeticat un vídeo del nou protocol d’inspecció dels Agents Rurals en matèria de caça.

https://www.youtube.com/watch?v=O1wwO5URtBM

La caça és conservació, ajuda a potenciar la biodiversitat, millora la genètica de les espècies, té una funció social, manté viu el territori durant tot l’any, és un pou de saviesa,… és molt i molt més (no només matar).

Suposo que aquest nou protocol ha estat forçat pel trist cas d’Aspa (un cas aïllat, únic en tota la història dels AR, ocasionat per un energumen) el qual condemnem rotundament. Aquests protocols només els entendria en situacions d’alerta terrorista, no en un control rutinari de caçadors. Això ho considero vergonyós i una falta de respecte impressionant, a part de què no ajuda a normalitzar la imatge d’aquest col·lectiu tant maltractat i estigmatitzat. On queda el dret de presumpció d’innocència? 

Davant aquesta situació. des de redacció, hem enviat la següent petició als grups parlamentaris de Catalunya i els demanem que ens manifestin el seu posicionament de partit respecte a la idoneïtat d’aquest protocol i del vídeo esmentat, així com l’opinió que tenen de la pràctica de l’activitat cinegètica al nostre País.

*vegeu petició:

Comentaris

Entrades populars