Editorial març 2017 Cinegeticat


Notícia publicada a Cinegeticat el 21 de gener de 2017 
Un caçador ha mort aquest matí dos Agents Rurals a Aspa (el Segrià, Lleida) després que aquests li demanessin si disposava del permís per dur l’arma de foc. Aquest ha protagonitzat un acte de violència extrema i, intencionadament, ha assassinat als dos Agents.
Davant d’aquesta horrible situació, des de CINEGETICAT volem expressar el rebuig unànime del col·lectiu, el suport i condol al Cos d’Agents Rurals i als familiars de les víctimes. És un acte de violència absolutament injustificable que, a banda del dolor extrem que causa a famílies, amics i companys, dinamita l’esforç ingent que estem fent molts des de fa temps per canviar la imatge dels caçadors envers la societat. En aquest sentit agraïm profundament les paraules del conseller d’Interior, Jordi Jané, que ha demanat que no s’estigmatitzi el col·lectiu de caçadors: “Seríem molt injustos si avui estigmatitzéssim el col·lectiu dels caçadors.” El Cos d’Agents Rurals és necessari per al control de l’exercici de la nostra activitat i fa una gran feina. Des d’aquí donem tot el nostre suport a les persones que en formen part.
Ens trobem, doncs, davant un fet sense precedents que ha commocionat a la societat en general i als caçadors en particular. Molts d’ells ja estan anunciant que demà faran un minut de silenci per mostrar el rebuig dels fets i solidaritzar-se amb els familiars, amics i el Cos d’Agents Rurals.



En el context d’aquesta desgràcia, durant aquests dies els grups animalistes i anticaça han aprofitat per denunciar el col·lectiu caçador i desvirtuar-lo. Amb missatges purament tendenciosos i sense cap mena d’escrúpols han aconseguit potenciar i criminalitzar encara més la ja de per si mala imatge dels caçadors que tenen bona part de ciutadans. Però això no és tot, també estan promovent situacions de violència, actes vandàlics als vehicles dels caçadors, insults i amenaces... sense cap mena de control i amb poc o nul ressò als mitjans convencionals i públics. A títol personal i, lluny d’aquestes situacions de violència que us comentava anteriorment, us explico una situació que visc massa sovint després del fatídic dia: el meu entorn “no caçador” em diu amb un to amistós, emmarcat d’un humor negre característic de l’esser humà (amb respecte pels difunts): Què avui, quants guardes pelareu?... En fi, sense comentaris i molt dur de portar.
També ens estem trobant que els Agents Rurals (a qui respectem molt) mitjançant canals de comunicació oficials envien missatges (potser mal interpretats algunes vegades), amb l’objectiu de protegir i millorar el cos. En aquests missatges reclamen un seguit de millores i reivindicacions històriques que, en ser mal interpretades, deixen encara pitjor la imatge dels caçadors en un moment tan delicat.
Publicat a les xarxes de Cinegeticat el 28 de gener de 2017
El col·lectiu caçador pot entendre un increment de sensibilitat per a l'autoprotecció, però està cansat que se’ls estigmatitzi per un fet purament aïllat. Veure aquesta imatge en què sembla que tractin els caçadors com a terroristes, ens entristeix. I veure als mitjans declaracions de responsables del Cos que asseguren que se senten amenaçats i que diuen que es veia a venir el que va passar a Aspa, ens espanta i preocupa moltíssim. Des de la revista de caça de Catalunya, desitgem que les aigües tornin al seu curs i recuperem el seny tots plegats.

Afortunadament, després de conversar amb diferents càrrecs i Agents Rurals, he arribat a la conclusió que tot es tracta d’un malentès, ja que, per una banda, el mateix Cos declara que no s’ha d’estigmatitzar el col·lectiu i, per l’altra, els caçadors respectem i estem al costat del Cos. No podran dir el mateix tots aquells que han utilitzat el crim per embrutar i enfonsar el col·lectiu caçador. Demaneu quants anticaça van fer actes de repulsa, minuts de silenci, comunicats, es presenten com a acusació, fan costat al Cos... referent a l’assassinat. Nosaltres sí que hi érem!!!  

Una de les principals preocupacions del col·lectiu és la mala imatge que se'n deriva de tot plegat, amb missatges demagogs que deixen en evidència l'ètica i el bon fer de la gran majoria de caçadors. Evidentment, estem amb els Agents Rurals i moltes vegades treballem plegats, cooperem per millorar el nostre entorn sense esperar res més a canvi que normalitzar la caça. Amb els comentaris i articles que surten a la majoria de mitjans generalistes, s’aconsegueix ben bé el contrari. Seguirem lluitant per exercir la caça amb responsabilitat, legalitat i en cooperació amb propietaris i Administració. Aconseguirem el respecte que mereixem!


Eduard Melero

Director

Comentaris

  1. Anònim7/11/17

    Com ho puc fer per subscriure'm a la revista de caça Cinegeticat?

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

GRÀCIES
GRACIAS

Entrades populars