Editorial desembre 2016 Cinegeticat

“ Avui és un dia gris. Una vegada més, la Federació Catalana de Caça ha rebutjat les propostes de col·laboració amb la revista Cinegeticat.

Sincerament pensàvem que darrere els seus discursos referents a la necessària unió del col·lectiu i la necessària suma d'esforços, aquesta vegada aconseguiríem crear una sinergia positiva per a la caça i els caçadors de Catalunya. La realitat, però, és que la majoria dels 16 membres que composen la "recent renovada" Junta, a la darrera reunió van decidir no col·laborar amb l’única editorial cinegètica catalana. 

Des de Cinegeticat seguirem lluitant per defensar la caça, la formació i tecnificació del col·lectiu tal com hem estat fent fins ara, això sí, en paral·lel, quina llàstima
.”


Aquesta és la carta que vaig publicar a les xarxes socials el passat 11 de novembre. Una vegada analitzada la repercussió mediàtica que ha tingut i havent rebut incalculables mostres de suport vingudes majoritàriament d’aquelles persones que realment són caçadores i viuen la caça apassionadament, he decidit tornar-ho a publicar en la meva editorial afegint-hi un seguit d’aclariments:
Des del naixement de Cinegeticat, no hem parat d’oferir propostes de col·laboració a la Federació Catalana de Caça perquè sempre hem cregut que entre tots els actors que formem part directa de l’activitat cinegètica catalana hi hauria d’haver unes sinergies positives i d’unió que al mateix temps ens servissin per fer més fort el col·lectiu al qual pertanyem. Malauradament, tot i tenir el suport i reconeixement d’alguns membres de les diferents territorials que componen la Catalana, la resposta institucional ha estat sempre la mateixa: NO (amb la boca petita, això si, no fos cas que els de la revista s’emprenyessin i ens fotessin enlaire el chiringuito!).

Aquest escrit no pretén denunciar la contraprestació econòmica en si mateixa que pot establir la Federació amb el nostre mitjà, atès que cadascú ja sap el que fa i com diuen a casa meva “a la força, els pengen”.
Amb aquest escrit tampoc pretenem vendre’ns a cap entitat, com sempre hem dit som una editorial lliure i independent. Si la col·laboració amb la Federació s’hagués fet efectiva, haguérem continuat essent una editorial lliure i independent, era una de les nostres condicions, és clar.
I menys encara, tampoc no volem fer pena a ningú. El projecte és evidentment privat tot i que té un caire social amb una ànima participativa i popular, que és justament el producte que fins ara no teníem a Catalunya. Vagi per davant, que tant un tracte de mínims com un de màxims no farà Cinegeticat ni més rica ni més pobra. És clar que com a empresa hi haurà uns guanys addicionals, però qui realment hi guanyarà serà el col·lectiu caçador.

Amb aquest  escrit, vull posar de manifest que trobo vergonyosa la poca sensibilitat i les nul·les ganes de trobar una col·laboració eficient i positiva per al col·lectiu, entre una entitat que s’omple la boca dient que representa els caçadors i la nostra revista Cinegeticat. Tot i així, encara que algun dirigent faci demagògia amb les nostres propostes, nosaltres les mantindrem, perquè creiem que la unió és la força i creiem en un futur millor.
Sota aquesta superlluna, demano un tracte més just per  a l’activitat cinegètica, les empreses del sector i els caçadors i caçadores de veritat.
Amb el permís de Sant Hubert i conjuntament amb l’equip de Cinegeticat, us desitjo unes bones festes, unes bones i segures jornades de caça i un millor 2017!

Eduard Melero
Director
cinegeticat@cinegeticat.cat

Comentaris

Entrades populars